2012-02-29

Jippie!!

Å vad glad jag blev här hemma i feber-världen, nyss avslöjades alla vinnare från Scrapgalens CC som avslutades i söndags. Å JAG vann kittävling 1 å alltså kommer jag få vara gästdesigner hos scrapgalen i April!

Här är min lo:

Å nu har jag äntligen lyckats hitta tillbaka till den lo som jag hade sett på pinterest MEN som ajg inte hade sparat ner så jag hittade den inte igen. Här är en länk till den som jag inspirerats av: http://www.cocoadaisy.com/blog/cocoa-daisy/7042/dissecting-design-monday-3/


//H

Foton

Förra helgen hade vi ju dop och då var min mamma (Mormor Veronica) här och sov hos oss så jag passade på att fota barnen med henne. Å det sägs att det syns att det är min mamma, eller vad tycker ni??




å så två andra som vi får höra att de är lik varandra, Matilda och Gösta. Kanske inte så lätt å se på detta kort men tar man ett foto på Matilda när hon är 6-7 månader å så kollar på gösta nu så tror man det är samma bebis :-)


//H

2012-02-28

Blogaward

har ju glömt bort! fick en Award av Marit:



Blogawarden gäller för de som har färre än 200 följare, å jag som är så tråkig kommer inte skicka denna vidare JUST NU för jag mår inte så vidare bra så jag orkar inte tänka helt enkelt men jag är jätteglad att Marit känner att jag inspirerar henne! Du är grym tjejen.




Reglerna för denna award
1. Kommentera och länka tillbaka till den som du fått awarden av.
2. Tala om för dina utvalda.
3. Gör ett inlägg om detta i din blogg.



//H

En liten Ture

För en vecka sedan var jag och fotograferade lilla Ture. Tror han då var ca 2,5 månad.







Deras hus är så otroligt fint inrett och ljust som sjutton så det var inte svårt att hitta platser att fotografera lille T på. 

//H

2012-02-27

Sista bidraget till Mollys

Tyckte jättemycket om alla diekutz som var med i februarikitet från Mollys scrapbooking och de kommer verkligen till sin rätt om man använder dem på kort då man kan låta dem stå helt i centrum. Här har jag gjort ett enkelt kort med flera olika saker från diekutz-arket, &-tecknet tänkte jag gjorde att kortet kan passa perfekt att ge till några som gifter sig, de blir man &hustru helt enkelt :-)


Som avslutning satte jag tre av de knallrosa bradsen uppe i hörnet för att få lite jämnvikt så kortet inte var "övertungt" som det kan bli om man har massa saker på en sida och sen helt tungt. 


Det var det sista jag skapade med kitet från Mollys, tack för att jag fick vara Gäst-DT hos er nu i Februari.




Mollys scrapbooking

//H

Skissmåndag v.9

oj vad veckorna rullar på och det gör SWEs skissmåndagar åxå, idag var det Ullis/Lillblomman som ahde ritat skissen som ni kan se inne på SWEbloggen.

"Göra stjärnor"

Den lilla älvan nere i hörnet är en etikett från en tunika jag köpte för 1,5år sen, den låg ett bra tag på mitt scrapbord och var så vacker å bara väntade på den perfekta layouten att få vara med på :-)


//H

2012-02-26

Gösta igen

Ja jag veeet att jag scrappat fler layouter med rubriken "gösta" men det gör väl inget, det är ju han :-D haha

"Gösta"

Denna gjorde jag till en av bonusutmaningarna på scrapgalens CC. En skiss som Ulrika ritat. 

//H

Lovely beautiful darling

Här är en lo till en skiss inne på scrapgalens CC. Jag spegelvände skissen men i övrigt så är alla elementen med, stjärnorna på skissen blev till blommor, "strecket" fick bli ett snöre runt fotot och så flyttade jag på fotot liiite så att det hamnade helt ovanpå papperslagren.

"Lovely beautiful darling"

Dessa nya papper från MME är verkligen heeelt underbara! jag köpte hela kitet med alla papprena i och det ångrar jag inte för en sekund :-)

///H

Mamma & Du

Å så ett cc-bidrag till en lift-färg kombinationsutmaning. Jag liftade färgerna från en lo som var Turkos, vit, beige och gul. Sen så liftade jag upplägget från en LO som lillblomman gjort.

"Mamma &Du "

hmm ja vad säger man, alla blir inte som man tänkt sig men lika bra å göra klart å gå vidare....

//H



2012-02-25

Mina stora små tjejer

Här kommer ännu ett bidrag till CC:n på scrapgalen som pågår just nu. Denna är till en annonsinspiration där man åxå skulle använda ett par olika sortes färg-produkter. Jag grundade med gesso sen lät jag mist rinna i olika färger och så har jag målat å mistat å grejat lite på olika vis.

"Mina stora små tjejer"

Symaskinssöm förekommer ju ganska ofta på mina los :-) å så lite brads å ett chipboardhjärta med akrylfärg å mistprickar på. 

//H

Kort med kuvert

Jag är nog egentligen inte nån kortmakare men ibland är det kul att göra lite kort att ge bort själv om inte annat. Kuvertet som var med i färgglada februarikitet tyckte jag skulle passa perfekt på ett kort då man kan använda det till att lägga presentkort eller pengar i. 


Jag har satt kuvertet på insidan av kortet men låtit det sticka fram och fungera som stängning för hela kortet. Snurrar man på fotoankarna så kan man öppna fliken och då öppnas hela kortet. 


//H

2012-02-24

5 månader

Ja här kommer 5 månaders-lon till Göstas album, har ju gjort en lo tidigare som heter 5 månader åxå men det är till familjealbumet, på de i göstas album har jag med vikt, längd, huvudomfång och lite om utvecklingen.

"5 månader"



Jag gjorde denna till februari-utmaningen inne hos cocoa daisy som var att man skulle använda saker ur både det nya kitet och från nått gammalt kit. Så jag har använt spillbitar av papper från december och januari, washitape från ett addons-kit som jag tror jag köpte i somras elelr nått. Å fårn det nya kitet (februari) kommer bakgrundspapper, cardstock, stämpel, "5", journalingruta med texten "five" på och den taggiga kanten under fotona. 

Det ända som INTE kommer från nått cocoa daisykit är det turkosa bandet och de tre gula bradsen. 

//H

seg




Får bli en hemmadag idag då Gösta knappt kunnat sova i natt, hans luftvägar rosslar nä hemskt så han har fått sova i min famn i natt så jag hörde att han andades och jag kunde hålla honom halvsittande för då hade han lättare att andas.

Som ni förstår så är jag TRÖTT efter en natt sittandes i sängen med g i famnen som skrek med jämna mellanrum.

Och vad säger man om Edit... hon är på ett strålande humor idag vilket gör allt lite lättare.

/H

Published with Blogger-droid v2.0

2012-02-23

fint och gott.




Å dagens linasmatkasse maträtt kyckling som var både god och väldigt fin :-D

/H

Published with Blogger-droid v2.0

6 Månader

ja oj vad tiden går måste ju göra en 6månaders uppdatering här i bloggen så jag lätt kan hitta all info när jag scrappar sen :-D haha. Gösta blev som sagt 6 månader i lördags på sin dopdag och i måndags (den 20) var vi på BVC för att väga och mäta plus att jag fotograferade honom i hans dopfika-outfit.












Gösta 6 månader:
Vikt: 9450gr 
Längd: 70,5cm
Huvud: 45cm

Gösta sitter riktigt bra nu men han försöker "studsa" frammåt när han sitter och då tappar han balansen, får se om detta kommer leda till nån slags rump-åkande stil. När han ligger på mage så kan han åka baklänges, han lyfter rumpan från golvet och kämpar som en tok att ta sig nånstans med det leder mest till att han snurrar på stället. 

Är fortfarande superbra, men precis nu är han förkyld så det är liiite sämre aptit och sömn. Han ammar lite då och då fortfarande, mellanmål och småsnuttisar. 

Döpt har han ju som sagt blivit och det blev Erik Gösta Oskar

//H


2012-02-22

Kalas

Nu ska jag visa den fjärde layouten jag skapade åt Mollys scrapbooking nu i februari med deras färgglada kit.

Pappret Sweet Cakes - Sweet Cakes - Doodlebug Design från kitet är helt fyllt av kakor, tårtor och bakverk och väd passar då bättre än en kalas-layout. Dessutom så fyllde min dotter 3år nu i januari så jag hade ju massor av kalasiga foton att scrappa.

"Kalas"

Jag valde att göra en ram med ett av cardstocken som var med i kitet sen använde jag nästan hela pappret med tårtor på som bas. Upplägget med flera fyrkanter tycker jag är helt perfekt när man har tillfällen som man harmånga foton ifrån, som födelsedagar och julafton m.m.

Några spillbitar hade jag kvar från ett par tidigare layouter så de passade perfekt att använda som rutor på denna layout och så några journalingrutor från diekuts-arket. Blingstenar och en rosett av bandet fick bli pricken över i.


//H

2012-02-21

Kittävlingen hos Scrapgalen

Nu under cybercropen hos scrapgalen så kunde man även köpa tävlingskit, det var 10 kit av det första kitet som jag köpte och vinsten var att gästdesigna för scrapgalen en månad längre fram. Utmaningen till kitet var att använda något av ALLT i kitet, en bit av alla papper, dekos m.m. plus att ordet äntligen skulle vara med på layouten.

"Äntligen mammaledig med dig"







Jag har sett MASSOR av layouter med hjärtan på inne på pinterest på senaste tiden (säkert pga alla hjärtans dag) och flera av dem fastnade i bakhuvudet så denna är inspirerad av flera stycken kan man säga men jag har tydligen inte repinnat nån av de los jag tittat på för jag tänkte gå in å kika nyss för å se men i min mapp "scrapbooking" låg då ingen av dem jag tyckte mig ha svaga minnen av :-D

Jag ritade av några chipboarhjärtan på de mönstrade papprena och klippte ut, distressade kanterna med mitt nya fina verktyg som Ingvild Bolme designat, med raspar å metallborste m.m.

Sen har ajg använt massor av halvpärlor, garderade mig genom att använda pärlor i alla 4 färgerna som var med i kitet, visste ju inte om det räckte med en färg då det itne räckte med en färg av cardstock utan båda skulle vara med. jag har ett cardstock som ram och ett som ajg stansat ut "mammaledig" i.

Blomman vid korten är två olika blom-sorter och så en liten bit av spetsen som var med är mellan dessa två blommor så det ser lite ut som löv.


//H

2012-02-20

CC:n bidrag nr 2

Ja här kommer nästa bidrag jag gjort till CC:n inne hos scrapgalen.se Denna är till en tävling där man skulle välja 5 punkter på en lista och sen fick man inte använda mer eller mindre än de 5 punkterna förutom bokstäver, foton, lim och skärmaskin/sax.


*3 foto 
*1 mönsterpapper 
*Mediums, valfri mängd (har använt vit och svart gesso plus sån som blir genomskinlig när den torkar) 
*Verktyg (har använt en rasp och raspar på kortens kanter) 
*3 olika stenciler/masker (mosaic (vit gesso), damask (svart gesso) och circel grid 6*6 med genomskinligt, nere till höger på layouten.) 



"Liten go pojke"




///H

bvc

Nu sitter vi och leker på öppna förskolan i väntan på att vi ska in till Annelie på bvc. För varje dag märker man att Gösta blir bättre och bättre på att sitta.


/H


Published with Blogger-droid v2.0

CC hos scrapgalen

Ja nu har jag åxå hakat på cybercropen inne hos scrapgalen. CC:n drog igång i fredags men med dop och övernattningsgäster så körde inte jag igång förän igårkväll. Så här kommer min första lo som är gjord efter Helenes fina skiss:

"Du & Jag"




Fick hem massa nya papper från mollys i fredags så det gjorde det extra roligt igår när jag drog igång :-)

//H



Sommarfest i februari

Å vad härligt det var med dessa foton och färger nu när det är vinter, men nu står det inte på fören de är vår :-D älskar våren :-D Skissdag idag på SWE och än hänger jag med som ni märker.

"Sommarfest på förskolan"

Å våran lilla Bossa :-) tänk vad fort de växer alla tre.

///H

2012-02-19

kort

Testar igen, de senaste mobilbloggarna laddas upp utan foto trots att jag lagt in ett så testar att lägga in kortet igen.


Published with Blogger-droid v2.0

6 månader och dop

Ja igår blev Gösta 6 månader och det firade vi med att döpa honom i Rengsjö Kyrka. Här kommer några få bilder från dopet. Ett inlägg med vikt och längd får ni imorgon då vi ska till BVC å kolla hur tung den "lilla" killen blivit. Prästen pustade och stånkade när hon skulle lyfta upp honom och skämtade att det var bra att hon tränade på gym :-)

Elin (Gudmor) läste Evangeliet om Jesus och barnen:


Gösta får korstecknet på läpparna och vill provsmaka lite tumme.

Matilda fick hälla i dopvattnet i dopfunten:

Samling vid "pumpen" eller vad säger man, härligt när barnen får vara delaktiga i dopet tycker jag, något som ajg och prästen hade pratat mycket om innan, att jag inte vill ha ett stelt dop med hyshande åt barnen de ska få vara med och titta, känna och fråga.

Här är dopets andra huvudperson, Herman som förgyllde hela ceremonin med att vara hur glad som hellst å springandes fram och tillbaka i kyrkgången brummandes som en bil. Han han även med att rymma upp i predikostolen och på läktaren :-D 

Å så självklart blöt huvudet :-) rejält åxå men gösta bara blinkade lite av dropparna som rann över ögonen på honom.

Edit fick hjälp av Göstas Gudfar Pär att tända dopljuset:

Å så kommer ett par foton som Elin tog med min kamera, först jag och Gösta så ni får se hur jag såg ut på dopet åxå:

Lite knasig min men tycker ändå kortet är mysigt:

Tack alla som var med och firade Göstas dop med oss! vi är jättenöjda och glada med hur dopet blev, glatt, avslappnat och roligt för både stora och små. 

Gösta fick självklart en hel hord med jättefina presenter, det var kläder, tavla, pengar i fonder, en egen stjärna, böcker, skyddsängel, leksaker m.m. m.m.

//H


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...