2009-01-31

Tillåt mig presentera....

.....min lilla kullerbytta Edit Veronica K Eskilsson:



Torsdagen den 29 januari bestämde hon sig för att det var dags att komma ut, den första känningen att någon öht var på gång var vid 23:30 men vid 00:30 kom första värken och sen gick det fort så vid 06:32 såg hon dagens ljus på Gävle bb.

Jag andades lustgas som en tok och så satte de två akupunkturnålar i min rygg men de märkte jag inget av :-) de han bara sitta där en kort stund innan hon var ute åxå.

I korta drag så kom vi till gävle vid 03.30, vid 04 var jag öppen 3cm, vid 05 var jag öppen 5cm å sen vid 06:15 var jag öppen 10cm men de var kvar en liten kant kvar som BM masserade bort när jag hade en värk och då hade jag krystvärkar så vid 06:30 fick jag börja krysta å 2 krystvärkar senare (06:32) så kom hon ut.


De små fötterna, hon ligger inlindad i sin fina filt som ni kanske minns min jakt på :-) "jakten på den perfekta filten" :-) hon hade även sin filt med sig på sin webbisbild.








Nu ska vi snart till att sova, får se om vi får sova mera inatt nu när vi är hemma istället :-) lillskruttan äter ju självklart konstant på natten men de är ju bara att sova när man kan på dagen istället.


Tack så jättemycket för alla kommentarer, sms, gästboksinlägg m.m. m.m. blir alldeles varm över alla som lyckönskar oss och som väntat med mig på lilla k :-)

2009-01-28

Vecka 41

Ja nu kommer då denna vecka uppdatering, varje vecka tror jag att det är sista uppdateringen jag ger er men det verkar som jag kommer komma in i vecka 42 åxå med tanke på att denna vecka snart är slut. Är på bf +6 idag och har nyss kommit hem från barnmorskan.

Jag började med å berätta om min oro för fostervattennivån, barnmorskestudenten var med även idag och hon är så himla bra! känner att det är henne jag har som bm nu å inte den andra :-) Iaf så lyssnade hon å tog mig på allvar, så vi började med å mäta magen, hon mätte noga å kände hur det kändes i amgen och sen fick även bm mäta så att de verklgien skulle bli rätt och första måttet hon fick var lika som förra veckan så det var alltså ingen minskning iaf men de mätte några gånger och kom fram till att den var lite större än sist tom men de hade svårare att hitta kanten som de utgår från så det kan vara så att den ändra position där inne lite.

nog svamlat om de, iaf så har ajg tom fotat några magbilder idag så ni ska få se själva vad ni tycker :-) den känns lika som förra veckan, inte nå lägre tycker jag.







ganska dålgia kort, de är mörkt å jag var inte riktigt på fotohumör men med tanke på att ajg fotat varje vecka sen vecka 13 så tyckte jag att de skulle va dåligt så sluta nu ;-)

Vecka 41 - 23 jan - 29 jan 2009
Egna anteckningar
2009-01-23: Bf+1, inge skoj, deppig å trött dag å är dessutom förkyld vräker iaf i mig en färsk ananas å hoppas på lite flyt. Lyckas "få till" en "liten" färdknäpp åxå mer än så avslöjar jag inte Har snarare varit mindre med förvärkar nu senaste dagarna sd har jag fortfarande men jag har nu sovit 2 nätter i rad å har väldigt lite förvärkar, hoppas att de är "lugnet före stormen" eller nått liknande.
Har tyvärr börjat samla vätska kinder, hals och vader syns det väl på, fredrik såg de på engång igår. Blir så att jag biter mig i kinden på insidan hela tiden pga kinderna svullnat även innåt. Får se hur fort jag går upp i vikt nu på kort tid i vätska!

2009-01-25: "på gravidfronten intet nytt" sd fortsätter jag ha då å då men förvärkarna är typ borta efter bf så bara försvann alla tecken på en kommande förlossning. Magen som varit totalt urspårad hela januari är åxå "bra igen". Har fått sova halvbra i tre nätter på rad nu och jag har även börjat kissa mera igen så jag ser inte lika plufsig ut Har inte speciellt ont nånstans, förkylningen har gått över och jag har typ glömt nu att jag faktsikt ska få ett barn till, datumet kom ju å gick så de blev helt enkelt inte av enligt min hjärna förstår Maria Lindéns besrivning nu om hur en kompis inte dyker upp på en bestämd träff å så blir det liksom bara hängande i luften utan ny bokad tid så man vet inte om de kommer bli av eller inte.

2009-01-28: bm-besök 13:00

SF-mått: 37cm
Blodtryck: 126/65
Vikt: +12kg
Hjärtljud: 136s/m

Magen hade växt nästan 1cm sen sist så nu slipper jag oroa mig. Fick tid för UL på måndag 2/2 för överburenhetskontroll. Känns verkligen som att jag kommer komma på den, tror denna bebis måste sättas igång för att komma ut.

2009-01-27

Swirls på SWE

Nu finns en ny utmaning ute på SWE där man ska använda någon form av swirls på sitt alster. Kika in här hos swe för å veta mer å se de andra inspiratörernas alster :-)

Å så till min LO som jag skapat med blingswirls på :-) en lite ego LO med ett foto på mig som Pylle fotade under en magfotografering i höstas, är verkligen nöjd med det fotot på mig själv å sånna foton har man ju tnie tusentals av så de gäller ju å få med dem i albumen ;-)

"{081117}"


Bakgrundspappret är baksidan av ett Basic grey - wassail-papper, det är flera av dem som har denna färgen på baksidan :-) det randiga pappret och den orangea remsan är ett gammalt My minds eye (fram och baksida) och det gul/orange mönstrade under rubriken är även det ett MME. Blommor utklippta ur ett pink paisley papper (??), gem från making memories - paperier, Blingswirls från Prima marketing (say it in crystals). Koppar minibrads och journalingblad från making memories, rubrik i thickers från american crafts och så lite floss från Karen foster at sy korsstygn med.



Å TACK för alla peppningar :-) vet att jag inte är ensam om att må såhär när man går över och att de svänger från dag till dag. Känns iaf bra att skriva av sig, något jag verkligen lärde mig att göra när jag fick min depression och som hjälper mig jättemycket. Det är bara å skriva skriva skriva oavsett om nån läser...men det gör det ju :-) ni är ju jättemånga som läser och många som kommenterar åxå och kommer med små hurrarop och peppningar och stöd :-) tack så jättemycket för det!


Kramar och godnatt, går alldeles strax in på dagen "BF +6" uppdaterar er efter mitt BM-besök imorgon. Ska inte dit förens kl 13:00 å sen tar de väl ett tag där å innan jag är hemma men nån gång imorgon eftermiddag iaf :-)

Funderingar

Ja det är mycket i hjärnan nu och det är ju därför humöret åker ner åxå. Det framgick inte i tidigare inlägg men jag har en tid till BM imorgon så det är den jag väntar på nu, skulle jag inte haft den tiden så hade jag nog ringt fl men tänkte vänta till imorgon och då se vad hon säger om magmått och hur det känns. Är bara så frustrerad över att jag redan på inskrivningen tog upp min oro för fostervattnet med tanke på att tildan var torr som fnöske när hon föddes. Jag har sedan tagit upp detta ett par gånger under graviditeten och tog upp det på alvar på senaste träffen (19/1) Men jag får inget gehör för min oro, och det enda jag fick som svar var "vi kollar fostervattensnivån på alla som går över i vecka 41+3" och det blir alltså 2/2 som gäller för mig, det var som att stånga huvudet i en vägg att jag ville ha en koll tidigare.

Men om magmåttet imorgon HAR minskat så ska jag stå på mig så gott jag kan, skulle även vilja få en hinnsvepning för att se om det kan få ett slut på lidandet för mig :-( det var det som satte igång allt med Tildan.



Försöker att inte verkar så negativ å irriterad men eftersom jag ÄR det så är de ju svårt. hormonerna sprutar ut genom mina öron och samtidigt ska man bita ihop trots sömnbrist och tjat. Vill bara be om ursäkt ifall ni tyckte jag var för hård i mitt tidigare inlägg, ville inte vara så hård men var less less less.....


Jaja nu börjar ännu en kväll av att kämpa med att få tildisen att sova och sen ännu en natt som man itne vet hur de blir men SEN så är de äntligen dags för nytt BM-besök och imorgon har fredrik lovat att vara hemma nått med oss på kvällen å ta läggningen så då ska jag inte hjälpa till alls med den för nu har jag fått lägga henne själv 99% av kvällarna igen och det är jobbigt att springa upp å ner för trappen för jag får sånna fruktansvärda sammandragnignar av de så jag får itne luft.


Å sen på torsdag kväll så ska Tildan sova hos sin morfar :-D hon och momo Fi ska umgås å mysa å läsa böcker och kanske baka nått som de brukar :-) När vi var till morfar i söndags så BAD tildan om att få sova kvar, å när hon inte fick så grät hon stoooora tårar, så gärna ville hon stanna men helt utan nappar å blöjor så är det svårt att ordna.


just nu ligger matilda och hennes docka framför tv:n å kollar på "små einsteins" på playhouse disney det är avsnittet om Cellobebisen, "ja eee en ceeello, å jag vill hitta hem till maaammaaa" hörs om å om igen i mina öron.


Nä nog med förvirrat rablande.

Krymper igen

Mår ganska konstigt idag, rent psykiskt, precis som jag förstått hela denna graviditet så OM jag skulle gå över så skulle mitt fostervatten minska snabbt. Det vet jag, men ingen kan verifiera det jag VET. jag får ingen UL tid innan 2/2 så är det bara tydligen.

Jag kan nu snart knäppa min jacka igen....det gjorde jag senast i oktober.... min mage minskar snabbt nu, snart är det verkligen bara kullerbyttan kvar där inne. Oron gnager nått hemskt i mig och det blir INTE bättre av alla som verkar tro att det är JAG som bestämmer när de är dags för mig att föda!!!

Så sluta bara tjata på mig..... sluta.....

2009-01-26

26 januari

ja jag kom inte på nån bra rubrik på dagens inlägg då jag egentligen inte har nått speciellt att skriva om. Har väldigt lite jobb att göra idag och Matilda är på dagis, så jaaa jag erkänner jag har lite tråkigt.... ska alldeles strax laga lunch till Fredrik och mig och sen på eftermiddagen blir det liiite mera jobb. Hittills idag har jag endast skickat en order och uppdaterat orderstatus i butiken typ :-p

Efter att jag lämnat på dagis så postade jag ordern, sen åkte jag till Elin å tog en kopp kaffe å myste först med Ester å sen med Herman när han väl vaknade. Matade herman å sen åkte jag hem när de skulle ut å leka i snön.

Funderar på om kanske de kan komma ett paket med saker till butiken idag, har beställt hem lite album å plastfickor å gluedots m.m. i så fall ska jag sätta mig å gå igenom det och uppdatera butiken med nya lagersaldon.


Igår gick vi ut på en kort promenad och jag skottade även liiite snö :-) skönt å kunna röra sig lite igen, förvärkarna har ju typ försvunnit så nu vill jag försöka röra lite på mig, både för att inte gå upp enormt mycket i vikt nu på slutet och för att inte samla på mig så mycket vätska å kanske kanske kanske kan det bidra till att de snart kommer igång nått :-)

Det känns så himla overkligt just nu. det kom ingen bebis?? och alla känningar att jag ska få bebis försvann.....så de blir nog inget? jag kanske går på toaletten en dag å de visar sig att jag varit enormt förstoppad? eller så lägger jag av en stoooooor fis ;-) Känns så sjukt, hela hjärnan är nu inställd på att vi inte fick nån bebis, kan inte ens längre tänka mig att de ska komma en bebis, det ska inte de, av nån anledning är jag helt inställd på att det kommer inte bli ett till barn här, på nå vis kommer de bli så vi inte får våran lilla kullerbytta :-(

Varje kväll gör sig iaf lilla k påmind, då har den övningar för sig i ett par timmar och när en så stor bebis ska dansa rumba i magen så kan jag lova att de både kan göra ont och ila nått hemskt. Men varje kväll så sitter jag bara å vätnar på den där stunden, vet att den kommer och eftersom jag i stort sett inte känner kullerbyttan alls under resten av dygnet så är det viktigt för mig att få känna de rörelserna så jag vet att den mår bra.


Drömde inatt att det var helt slut på fostervatten nu och att man därför kunde se kullerbyttans fot exakt hur den såg ut för det var liksom ett vakum runt kullerbyttan så hela magen var formad runt den. Det var så läskigt och jag var i drömmen helt medveten om att lilla K höll på att dö där inne eftersom den inte lycakdes ta sig ut :-(


Jaja, de sägs ju att vi ska va glada att vi slapp åka in i helgen som var iaf, pga vädret och att det var fullt på bb, men jag vet inte om jag är så glad ändå....


nä nu är de dags för å laga lunch!

Skissen v.5

Idag är det måndag och det innebär att det läggs ut en ny skissutmaning på SWE-bloggen. Denna vecka har jag gjort ett inspirationsalster till skissen som visas på SWE-bloggen idag så då visar jag det för er här åxå.

Skissen och de andra tjejernas alster kan ni se inne hos SWE.

"Fruktstund"

SUPER enkel layout, ett vitt cardstock i basen, tre olika spillremsor den översta är från ett basic grey nästa är ett pink paisley - vintage moon och nederst är ett gammalt sassafras lass. Sen en rubrik av stickers och datumet å sen tre små gröna brads i ena hörnet och ritat två streck i det andra :-) kan lova att denna LO gick snabbt! Det tog längre tid för 3D-lacken att torka på rubriken än det tog att göra hela LO:n i övrigt ;-)


Nu ska vi äta lite middag.

2009-01-25

Still going strong

hejhej hallå.

Här har ni en mycket piggare Hanna :-) efter bf så har i stort sätt alla "känningar" att en förlossning skulle komma försvunnit helt! Alla förvärkar är i stort sett borta nu! jag får alltså sova på nätterna! Magen som varit urspårad hela januari är de inga fel på alls (inga detaljer), visst jag har nån sammandragning då och då å de kan väl komma nån förvärk per dag men det är ju så ltie så de räknas ju inte :-)

Nej från att de såg ut som att lilla K skulle kika ut till oss för tidigt så verkar de nu sanrare som att de kommer behöva sätta igång mig eller nått. Blir itne riktigt klok på de här :-p men nu kan jag försöka njuta liiite av att va gravid iaf istället för å gå runt å tycka synd om mig själv :-p

Dessutom så VILL jag INTE att lilla K ska komma inatt för de är ju snö snö snö å de ska tydligen fortsätta snö till kl 04 i natt å sen ska de ju plogas m.m.

Anna som fick sin lilla pojk igår berättade att de är FULLT på bb dessutom, så hon har ått sova på förlossningen en natt nu åxå. Såfort de blir snöstorm m.m. så blir alla så nervösa för å få barn så då sätter de igång vet ni ;-)

Nä så nu täntke vi att de kanske kan få komma igån imorgon istället (måndag) så vi kan komma hem till nästa helg å se på körslaget ihop för de är ju FINAL å BOLLNÄS Med Team Hanna är ju i final!!! tjooo hoo :-)

Får se om de blir nå fryshämtning idag, fredrik verkar vilja det trots vädret å de är ju han som kör å bär å allt :-D så de är upp till honom hur de blir, en pizza i rengsjö blir de iaf :-)


Funderar på att gå ut å leka i snön med tildisen lite men just nu hjälper hon sin far att ploga gården å farmor å farfars gård åxå :-)

Kramar

Sötis

Hittade precis ett sånt gulligt kort på Ellen i min kamera. Tror de är Judit som kanske tagit de, vi var så många fotomänniskor här igår å alla donade med allas kameror kändes de som eller med min iaf :-p

Iaf så var Ellen, Åsa och Helena hit igår för å fira mig lite :-) Bra å sprida ut födelsedagsfirandet lite så man får fika flera gånger ;-)

Iaf så fick jag en underbart fin lykta avdem att ha i vardagsrummet :-) å de var PRECIS en sån lykta som ajg trååånat efter att ha i vardagsrummet men inte gjort mig råd att köpa än :-D så igårkväll fick den premiärbrinna lite med massa värmeljus i. ska fota den nån dag så ni får se, ska nog fota lite fler saker som ni ska få se då åxå, som halsbandet jag fick av Elin med familj som ajg ska gravera in Matildas och kullerbyttans namn i :-) bara jag vet vad kullerbyttan ska heta först förståss ;-)

iaf över till kortet kolla vilken sötnos:



Våra tjejer blir så stora, å storasystrar blir de på löpande band åxå :-)


kramar

2009-01-24

GRATTIS!!!!

ååååå måste ju säga grattis här åxå :-) Anna som haft bf en dag före mig genom denna graviditet fick en liten son idag :-) hur söt som hellst :-D



Får se om vi hinner ses nått på bb :-D


Grattis gumman å grattis till Isak som blivit storebror å till Anders såklart som blivit pappa igen :-)

2009-01-23

Årets första

Igår så bjöd Elin på årets första Semla som självklart måste fotas för att förevigas ;-) jag är inte sån som "måste" vänta till fettisdagen för desto fler semlor man hinner äta per år desto bättre anser jag ;-) men eg kan man ta bort brödet å grädden å ge mig en klick mandelmassa :-p



mmm å idag när jag vaknade så var jag tröttare än p ålänge kändes de smo, ändå hade jag fått en halvskaplig sömn, dock lite störd av rethostan jag dragit på mig. Iaf så vaknade jag å var trött, deppig å kom på att jag nu för första gången gått över bf.... är på bf+1 idag, något jag slapp med Matilda. Tröttheten beror väl på en blandning av lång tid av dålig sömn, stor tung mage, depppighet, förkylning och att ajg fått slut på järntabletter....

Efter dagislämningen åkte jag för å handla mig en ananas som sägs kunna sätta igång en förlossning :-D även om jag inte trot så mycket på alla dessa grejer som sägs sätta igång de men Ananans är ju sååå gott å nyttigt å ja de skadar ju itne att äta lite mera frukt nu precis :-) så nu sitter jag å mumsar :-D

Köpte även nya järntabletter så nu ska jag ta 2/dag fram till förlossningen å sen skadar de ju definitivt inte att fortsätta med dem efter förlosningen heller med tanke på all blodförlust.


Men vad tokig jag blir på att jag ska börja lägga på mig vätska NU, igårkväll var jag så törstig, satt med en stor tillbringare vatten å bara drack å drack hela kvällen men tror ni jag behövde kissa nått alls i natt? nepp, ser hur mina vader sakta försvinner å blir som två stora stockar och hur mina kinder börjar växa ihop med halsen :-o känner mig som en valross.


Nä jag kan bjuda på ett kort på en vackrare kvinna istället :-) hon är sånt enormt stöd nu och alltid! Så här ser hon ut när vi är ute på våra magfotograferingar:








Nä nu över till mera jobb jobb å jobb :-p

Hes

japp nu har jag i stort sett tappat rösten! började med en liten förkylning i tisdags, var trött å hängig även under onsdagen men sen blev de ganska bra, men natten till idag så hostade jag som sjutton. Under förmiddagen satte jag i mig nästan en hel färsk ananas ;-) vilket kanske sved lite i halsen det med efter att ha hostat sönder den lite halvt först.


Så sen under kvällen har min röst sakta men säkert försvunnit ;-) det posetiva med en förlossning nu vore ju för fredriks och barnmorskornas skull, även om jag skriker för full hals så låter de mer som ett svagt brölande. Eller nått sånt :-p


Men jag har nu sluppit förvärkar i ett par dagar, eller sluppit men de har varit vääääldigt få så de känns som jag itne haft nå alls. sammandragningar har jag haft men de är ju bara lite smådryga, gör inte ont. Hoppas ltie att de kan vara "lugnet före stormen" att förvärkarna låter livmodern vila lite inför det "riktiga" arbetet :-)


Sååå imorrn blir det nog lite utelek med Tildan, Vi ska nog åka upp till Ester å leka ute i hennes fina snökoja :-) å där uppe bor ju farmor åxå så de är många att leka med där uppe särskilt nu när Juddan å Tompfa är "hemma" över helgen :-)

Imorrn kväll är de självklart dags för körslaget! å Tildan ser såå framemot de, så kul å se hur hon har koll på de, när de blir "Pink - So What" på radion så stannar hon helt upp å så kommer världens smajl sen säger hon "De är lika som på körslaget" eller "lyssna, vad låter de som?" för nog minns hon att det var den låten de framförde förra lördagen. å sen även Live på söndagen när vi var ner på tingshustorget å kikade på dem. Får se imorrn kväll vad de har klippt med från den "träffen" :-D


På söndag blir de en tripp till rengsjö, ska hämta en frysbox å så blir de nog att vi äter lite pizza. Ska fråga pappa om de kanske vill äta pizza med oss då? Ni kanske läser här :-D vill ni äta pizza med oss på söndagkväll vid 18? hihihi  (som ni märker så räknar jag nu kallt med å gå över till den 29 MINST!)


NU har jag nyss tagit en varm go dusch å ska gå å sova :-)


Kramar

2009-01-22

BF

Ja idag är det beräknat att lilla kullerbyttan ska komma ut till oss.....hallåååå hör du det? fick ju Matilda på beräknade dagen så de känns verkligen som at de SKA komma på den dagen :-D Elin och jag passade dagen till ära på att fota magbilder för vecka 40. det är ju sista dagen p åvecka 40 idag, imorgon går jag in på "övertid" något som inte många hade trott när de fick stoppa i mig bricanyl för att bebisen skulle få hinna växa klart i magen :-)

Bjuder här på en kavalkad av foton från idag. Underbart väder att fota i å elin är så himla duktig! Har inte ens öppnat dem i PS utand e kommer direkt från kameran:


















Såå, bf idag, När jag kollade på fotona nu å tänker efter hurj ag varit senaste dagarna så märker jag att NU börjar jag lägga på mig vätska, så om inte bebis kommer ut snart så kommer jag säkert gå upp en massa kilo i vikt på engång nu! Har ju faktiskt bara gått upp 11,5kg denna graviditet å de är jag riktigt nöjd med!

I övrigt så var det ju en bra sovnatt i natt för de är ju varannan natt som gäller så idag är jag pigg å i natt kommer jag väl inte få sova nått igen :-p

Nästa träff hos barnmorska på mvc är på onsdag den 28. Å sen var det överburenhetskontroll med UL den 2/2.....den kan jag väl få missa iaf? va knäppt de skulle kännas nu att gå in i februari...men så är det ju, de är ju många som går över...


Nu ska vi äta lunch. Håll till godo med fotona nu :-D

2009-01-21

Tilda och Herman

nu ska ni få se min lilla söttös som längtar ihjäl sig efter att bebis ska kika ut. Hon ropar till den genom naveln och visar napparna som ligger vid skötbordet att dem ska du minsan få bebisen när du kommer ut å nappar är väldigt bra tycker tildan så de är klart kullerbyttan ska ha egna.

Vi har ÄNTLIGEN införskaffat en örontermometer, Tildan är sjuk så otroligt sällan å har definitivt inte haft nå problem med rumptermometern så det har hela tiden glömts bort men i lördags när tildan började snora och jag började tänka både på henne och på om bebis skulle komma nu mitt när alla är sjuka så då åkte vi direkt ner på stan å köpte en, det är ju inget som vi tänkt snåla på bara glömt å köpa helt enkelt!

Vad har vi mer avklarat i väntan p åbebis då.... jo just de jag ringde till socialkontoret igår äntligen för å få hem faderskapsbevis papprena som alla som inte är gifta ska skriva på :-) visst är jag ute i god tid :-D

Iaf, över till rubriken, i måndags när ajg fyllde år så var ju Elin här med hela familjen å då fick ju Tildan hålla i Herman själv för första gången :-) Å nått kort tog jag men de fick ju bli ett par snabba med blixt så de är ju inte de bästa kanske :-)



De var ju ganska så matchade iaf :-)

Men ser ni vad långhårig min lilla skrutta är! tänk att hon skulle börja få ltie hårväxt åxå :-D min lilla skallepär...



Den där babysittern har jag rotat fram för ett tag sen för den brukar herman låna när han är på besök å snart ska ju (förhoppningsvis) den användas av lilla K.


kramkram till er alla som är in å läser :-)

Faderskapet

Ja ni, vad jag skrattade nyss när jag öppnade posten, skratade trots att de egentligen var en grej som inte får hända.

Jag skrev ju att jag äntligen ringt socialkontoret fö att få ut faderskapsbekräftelsen för underskrift.

För er som itne vet hur det är så kan jag ju dra de jag vet iaf, är man inte gift så måste man skriva under ett papper som intygar vem fadern r, både modern och fadern ska skriva på och det ska bevittnas av två vittnen m.m. De skickade dessutom med en speciell penna i brevet som man ska skriva på med för att den ska vara riktigt arkivbeständig :-D

Det är väldigt formella papper med speciell penna, speciellt papper och nogranna underskriftsförfaranden.....men vad ser jag.....jo DET ÄR JU FEL FADER!

hahaha, här är allt så noga å när jag ringde så fick jag uppge fredriks personnummer, det var det ända som jag behövde uppge, hans personnummer och mitt personnummer å beräknad födelse av barnet.


Men i dagens brev så står det att jag och kullerbyttans FARFAR alltså Jan ska ha barn ihop, vilken tur tänk om vi skrivit under då hade Jan E blivit pappa till Kullerbyttan å då kunde vi kräva han på underhållsbidrag ;-) men hur kan de få gå till så? Hon fick ju personnumret, sökte reda på fredriks namn å sen måste hon ha tappat bort det eller nått å bara mints hans namn å vart han bodde i huvet eller nått för de har väldigt liknande namn då fredrik åxå heter Jan å så bor vi ju på samma plätt allihopa men personnumret har ju itne en siffra rätt ;-)


haha, nu ska jag skratta vidare åt fredrik misstänksamma blickar mot sin far ;-)

2009-01-20

hittade två LO:s

Jag sitter å beskär lite nya LO:s m.m. som jag gjort till SWE bl.a. å då när jag rensade blend mina mappar med LO:s så hittade jag två LO:s som jag inte visat i bloggen. En som jag skickade in till en av skisserna i tidningen men den skissen var ju med nu i senaste numret tror jag så den behöver jag inte spara på nå längre ;-)

"Koncentration"


å eftersom jag skickat in den till tidnignen så har jag ju skrivit en materiallista så då kan ni ju lika gärna få se den ;-)

Papper:
Kaiser scrapbooking - Elegance - Victoria
Cosmo Cricket - Halfway cafe - Winona
My minds eye - Tres Jolie - Memories - tiny dots/blue
Basic Grey - Sugared - Loved
CS - Bazzil - canvas - Java

Dekorationer:
Tim Holts - Grungeboard
Prima - Sweet n sassy - clueness
SEI - Large brads
Karen Foster - Scrappers floss - Svart
American crafts - minibrads - svarta
American crafts - minibrads - gula
Making memories - Spiral journaling - Noteworthy
Prima - Chatres Lace Blue

Övrigt:Top boss - embossingpulver Guld
3D-lack
Sakura Soufflé -vit
Making memories - Magnetstämplar - rummage
QK - Studio Classic


Den andra gjorde jag för flera månader sen, den var inte till nått särskilt så den har nog bara glömts bort, var itne så nöjd med den heller så kanske därför jag itne reagerat över att den inte visats. Vardagskort som blivit scrappade iaf :-)

"Mini konstnär"



Är snart exakt ett år sen å kolla vad kort hår hon hade :-) min lilla älskling.


Nu längtar Matilda enormt efter att bebisen ska komma, hon fick hålla i Herman igår å även hjälpa till att mata honom :-D sen tjatade hon konstant på Elin att hon skulle få hålla å bära m.m. Elin fick typ dra loss honom ur hennes armar tillslut lilla sötisen :-)


kramar
Här kommer en liten veckouppdatering. Har inte fotat några seriösa foton än denna vecka, försökte ta några själv nyss MEN det snöar å är alldeles mörkt ute å ingen att assistera mig så vi får se om de kanske blir fler foton en annan dag.




Vecka 40 - 16 jan - 22 jan 2009
Kroppen:
Förlossningstidpunkten är nådd och värkarna kan nu förväntas att börja. Det är vanligt att man som förstagångsföderska går över 40 veckor, man anses inte vara överburen förrän efter vecka 42. Skulle det dröja längre övervakas fostret noga och man blir ofta igångsatt. Vad som egentligen startar en förlossning är fortfarande ett mysterium, vissa tror att det är barnet som bestämmer när det är dags att komma ut.
Nu kan trycket bli så stort att fosterhinnan riskerar att spricka, vilket gör att fostervatten börjar rinna ut. Kontakta då alltid förlossningsavdelningen för vidare information och omhändertagande. Om man mår bra och inte fått värkar än kan man få åka hem igen. Fostervatten byts ut var tredje timma och produceras på nytt ända tills barnet är fött. Om det finns mekonium i vattnet kan det vara en signal om att barnet är stressat eller inte mår bra och då får man stanna kvar för att kunna övervaka barnet.

Barnet:
Barnet är redo att möta omvärlden, 92% av alla barn föds mellan vecka 38-42.

Egna anteckningar:
2009-01-16: mår skitkonstigt idag, illa å märkligt mest. Hade som vanligt förvärkar under morgontimmarna och idag ville de inte riktigt ge med sig under förmiddagen heller och på lunchen kom det åxå nån värk då och då men nu verkar det ha försvunnit helt men mår fortfarande märkligt.

2009-01-17: mår fortfarande helkonstigt och har konstant molvärk/mensvärk i både mage och rygg. Blääää i natt sov jag nästan ingenting, inget hjälpte mot mensvärken som malde på. Det är hela tiden någonting som molar eller gör ont just nu.

2009-01-18: ååå i natt fick jag sooova hade mycket förvärkar under kvällen igår så jag var lite orolig för nattsömnen men jag sov ju inget förra natten så jag var nog tillräckligt trött. Idag fortsätter de å mooola men de går mycket bättre när det är på dagarna å man kan röra sig än å ligga å försöka sova samtidigt. Nu har tildisen blivit snorig å hes åxå så jag kommer väl bli förkyld lagom till förlossningen
22:00: har starka förvärkar nu på kvällen men de är inte regelbundet eller speciellt tätt tycker jag så jag klockar inte men de är väldigt kraftiga, kräver verkligen! att jag andas mig igenom dem när de kommer som värst. dags för kvällens dusch tror jag

2009-01-19: BM-besök 09:45

SF mått: 36cm
Blodtryck: 116/75
Hjärtljud: 138 s/m
Vikt: +11,5kg

En natt full av värkar, täta, kraftiga och som inte ville ge med sig i första taget, är trött som faaaan idag, ska sova bort eftermiddagen nu å vet inte om jag ska hoppas på att de ska dra igång snart eller att jag ska få sova en vecka i sträck istället.

2009-01-20: Fick sova natten till idag, MEN jag börjar bli förkyld tror jag, tror tildans förkylning som hon hade i helgen har smittat mig, men på henne gick den över på 1 dag så jag håller tummarna för att jag fått en lika mild variant!


///Trötta mamman

2009-01-19

Grattis

till mig :-)

Ja idag fyller jag år, 25 stycken för å vara exakt, å hemma är jag ;-)

Började dagen med att vara vaken hela natten å vankade runt i huset, sen skjutsade Fredrik Tildan å mig till dagis å sen vidare till mödravårdscentralen för en rutinkoll av magen :-) Superskönt efter en stressnatt för kullerbyttan, kommer en veckouppdatering nå tag med mera ingående "testresultat"


Nu tänkte jag ju mest skriva ett grattis inlägg åt mig själv :-) har sovit bort en stor del av dagen nu och nyss åt jag en rejäl sen lunch med kött å potatis så nu står jag mig ett tag så de räcker nog med smörgåstårtan för min del senare :-)

Har fått ett stort fint kakfat av älsklingen som jag har önskat mig :-) å så ska jag få trådlös uppkoppling här hemma till datorn åxå, vi behöver lite specialare eftersom vi vill ha endel trådlöst å inte endel men ändå bara ett abonemang :-) krångligt är de iaf så därför tar de tydligen lite tid ;-) men när kullerbyttan kommer kan jag nog sitta i soffan å surfa :-p bra ifall jag får igång amningen vet ni ;-)

bjuder på ett foto på mig själv :-)



Nu ska jag hämta snuppan på dagis snart :-) kramkram

2009-01-18

Körslaget

Ja som jag skrev så följer vi körslaget här i våran familj då Bollnäs ju har en egen kör med iår :-) Idag skulle kören spela in lite inför nsäta helgs program så de skulle sjunga å dona på trappan vid tingshustorget här i stan så vi åkte ner för å kika å vi blev riktigt impade över uppslutningen :-) känns jäkligt härligt att de blir sån skön sammanhållning i våran lilla stad och jag fick en typisk "gravidtår" i ögonvrån när de framförde "Gabriellas sång" där i kylan.

Lite halvdåliga kort men jag tyckte de var mysigt att få fota lite:


Några småtjejer upptäckte att de kunde spegla sig:


Tildan älskar "Köööööshhhlaaaget"



nu ska jag jobba lite, sambon vill ha ltie assistans med skärmaskinen :-D å¨den är ju jag expert på ;-)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...