2008-06-29

Layouter


Ja nu måste jag göra en rensning i mappen "Opublicerade" på min dator ;-) där kan de hamna lite bortglömda layouter ;-)

"On my mind"

En bara för att LO med ett av mina favoritkort på tildan.

"Ester 2 år"


Pylles dotters födelsedag, hon fick en fin trehjuling, det vart favoritpresenten de.

"Humör"


Gjorde denna till en gammal kittävling på Stellas.se men blev inte nöjd så ajg gjorde en ny å då blev denna bortglömd. Papper från American Crafts.

Vecka 11



Går in i vecka 11 idag, om 2 veckor är alltså dessa första 12 veckor avklarade som är mest riskabla. Hoppas hoppas att jag fått bukt med dessa samandragningar och blödningar innan dess. Har idag börjat se ett samband mellan smärtan och kaffe/coca-cola så nu är de några adgar av å testa teorion å sen göra ett utlåtande.

FL skriver om vecka 11:

Vecka 11 - 29 jun - 5 jul 2008

Kroppen: Nu är det möjligt att ta reda på om det blir en pojke eller flicka. Tekniskt sett är det möjligt att ta reda på det tidigare genom ett blodprov, men denna teknik är alldeles nyupptäckt och har inte börjat användas ännu. Tekniken går ut på att embryots celler blandas med mammans blodomlopp redan tidigt i graviditeten och då kan man se om en Y-cell (för pojkar) finns med i blodet.

Fostret: Huvudet är nu rundare och ögonlocken är tydligare, de har redan öppnas och kan slutas vid beröring. Händerna kan också stängas vid beröring. Nu är fostrets alla viktiga organ i stort sett färdiga och ska bara växa i storlek.


Magen är då definitivt större än när jag var i vecka 11 med Tildan men så ska de ju vara :-) å nu har vi ju fått de bekräftat att de bara är EN bebis å inte flera :-D




kramar

2008-06-28

Molvärken


Ja molvärken +smärtan jag känt varje kväll i ett par veckor och ännu mer nu sista dagarna då jag även blött börjar jag fundera på om de är väldigt tidiga samandragningar :-/ Har haft mycket molvärk i stötar idag och ltie igår, speciellt när jag är uppe och rör mig.

Förra graviditeten gick ju supersmärtfritt och att behöva ta de lungt kom ju mest på slutklämmen då jag kudne få värre med ischias om ajg lyfte för tungt men NU!!! redan i vecka 10 hålla på å tänka på å itne lyfta tungt? hur ska detta sluta?

Håller mina tummar för att det är något tillfälligt och att det går över för ett tag i mittendelen av graviditeten iaf.

Har blött hela dagen idag åxå, inte lika oroad nu när jag fått se att bebisen lever MEN om det ska fortsätta såhär så tänker jag kräva regelbundna läkarbesök, hellst med UL åxå så man får se att allt står bra till. De hade ju kunnat se bebisen med vanligt UL redan nu MEN de vill kolla med VUL när det är så att man blöder eftersom de kan se varifrån man blöder åxå med ett sånt.

På måndag ska jag ringa och prata med min kurator och boka in första träffen med henne, ska då även kolla om hur man kan byta BM å om jag kanske kunde få hjälp med de :-( vill gärna prata av mig med henne om Varförjag vill byta för å se hennes reaktion på hur jag tycker bm har betett sig :-(

Har scrappat lite åxå, ska se om de blir en tilluppdatering redan ikväll kanske :-)

2008-06-27

Kullerbyttan skrämde oss


Ja våran lilla kullerbytta skrämde oss nått rejält. Kan ju börja från början:

Onsdag morgon 25/6 vaknar jag, går på toaletten och upptäcker blod när jag torkar mig. Det är tillräckligt för att hela toapaprpet blir rött men blir itne så mycket i trosorna under förmiddagen bara en liten fläck. Vet att det är väldigt vanligt med småblödningar, speciellt i början av graviditeten men har haft ont i magen både på natten och under förmiddagen så jag blir ändå lite orolig.

Det fortsätter komma mer under hela dagen, jag ringer till MVC som säger att de inte kan göra någonting alls och avslutar med "Vi får se om vi ses nå mer då"

Känner att jag inte fick det minsta stöd på MVC, ingen förklaring, ingen hjälp ingenting och hon fick mig snarare MER orolig, jag hade velat att hon förklarat hur vanligt det var med blödningar och kanske berättat om olika saker som kan blöda utan att de är farligt för fostret. Allt sådan som sköterskan senare på gyn sa.

På kvällen har blödningen minskat och mitt hopp återkom. När jag la mig så var det bara en rosa flytning, pustade ut men under natten får jag jätteont som hugg i ena sidan och under förmiddagen ahr jag molvärk men fortfarande bara flytningar inget mera blod så jag känner mig mera hoppfull. Jag ringer Gyn i Bollnäs direkt på morgonen och hon blir orolig just eftersom jag har ont och hon ska rådfråga hudiksvall som är närmaste gynakut. Mitt på dagen upptäcker jag att jag börjat blöda igen, denna gången ännu mera och jag känner hur hoppet släcktes igen. Gynsköterskan hör inte av sig nå mera men fram på eftermiddagen (16:15) så ringer jag sjukvårdsrådgivningen å pratar med dem å vi kommer överens om att jag ska åka upp till hudiik och hon förbereder hudik på att vi är på väg.

Det drar ut på tiden men vid sjutiden på kvällen är vi framme i hudik och får komma in. Där har folk suttit och väntat i väntrummet i timmar!!! på grund av nån bilolycka, det är folk överallt och i gynrummet ligger en äldre herre och vilar och hans oroliga anhöriga är där inne åxå. Fick så dåligt samvete när de sa åt honom att han var tvungen å flytta på sig igen. Han trilskas men då hotar sköterskan honom med att han annars från prova gynstolen så då följer han fogligt med till nästa rum.

Sköterskan pratar en massa med mig, lugnar mig och förklarar olika scenarion och berättar att 50% av alla som kommer in till dem med blödningar går därifrån med ett positivt besked så då kände vi verkligen hoppet igen. När vi kom in hade vi nog tanken att det var mindre än 10% chans att kullerbyttan levde men nu hade vi 50% så då kändes det bättre. Både fredrik och jag skakade å frös och förklaringen fick vi när de tog mitt blodtryck som då låg på 137/87 och som för en vecka sedan låg på 99/63, oron hade skutit iväg mitt blodtryck i taket och förmodligen Fredriks lika mycket åxå.

Efter en stund kommer en helt underbar gynläkare vid namn Karin in i rummet och jag känner mig genast avslappnad och bättre till mods, hoppar gladeligen upp i gynstolen för nu skulle jag äntligen få veta hur det stod till med min lilla kullerbytta. Hon skickar upp mig med gynstol nästan ända upp i taket så¨jag blir lite höjdrädd :-) och sen kollar hon vart blödningen kom ifrån, den har då avtagit upptäcker hon och den kommer mest troligt från livmodertappen.

Sen gör hon ett VUL (vaginalt ultraljud), hon har skärmen vriden mot sig men jag spänner upp huvudet å lyckas se två små ben å två små armar som vevar runt som galna och hur bebisen verkligen simmar runt där inne, gynläkaren bara skrattar eftersom bebisen trots sin storlek for runt och grejade och man såg att den levde långt innan hon hade hittat hjärtat. Sen såg vi hjärtat, ett litet pickande som gjorde oss så glada. Jag frågade"kan vi få nått kort på den?" "Ja men självklart det är ju det allra bästa, så har ni till bebisalbumet sen :-D " man skulle kunna tro att hon kännerm ig å vet att jag scrappar ;-)

Ett så underbart besked och en så avslappnande läkare å perfkt sköterska så vi var verkligen som på små moln när vi åkte därifrån. Å nu kanske ni vill se min lilla kullerbytta? Om någon har serr Vänneravsnittet där Rachel gjort VUL å inte hittar sin bebis på bilderna så kanske ni förstår lite när ni ser detta, inte så lätt å se vad som rä vad utan förklaring ;-)

Här är bebisen framifrån, det är ansiktet längst ner till vänster, sen magen och den vita pricken bredvid huvudet till höger är en hand:



Från sidan det vitaste högst upp häråt är ryggraden, huvudet är nederst och sen ser man en vit prick som är en hand och en som är ett ben. Om ni tittar på bebisen på räknaren i stapeln till höger så ser ni att de är samma form med lite av en svans kvar :-)



Här är den vitaste fläcken kroppen, sen är det armarna som är nedanför den och det fläcken som är lite svagare är huvudet:



Tack för allt stöd de senaste dagarna!!!


kramar///Hanna

2008-06-26

Foppatofflor


Det är ju ett stort bloggparty igång hela sommaren som brudarna inne på Allt om scrap dragit igång. Jag hoppade på en av utmaningarna som Bitte71 har i sin blogg, att inspireras av en musikvideo och jag inspirerades av musikvideon "These boots are made for walking" med "Nancy Sinatra". 
Inspirationen kanske är ganska uppenbar :-)

"Foppatofflor"


Jag har även inspirerats endel av Theresa/Pysselgumman efter att jag surfade runt i hennes galleri igår med Asali och såg några liknande blommor som hon gjort med samma papper. Dessutom så ser de ofta lite pysselgumman-aktit ut när man scrappat med Basic grey :-)


Bokstäverna i rubriken, det ljusrosa, det orangea och pappret i mitten på blommorna kommer från serienSugared från Basic grey. Scallopkanten är en kant på ett Sassafras Lass papper och det bruna är baksidan av ett Kaiser. Band från Resonable Ribbons, krokodilklämma och journalingblad från making memories.


Kramkram

Lilla kullerbytta



min lilla kullerbytta,
stanna hos mig snälla, du är redan så älskad
och jag vill inget hellre än att du ska få stanna här hos mig i min trygghet.
Lämna mig inte nu, det är alldeles för tidigt.



Mamma älskar dig

2008-06-25

En dag


ja idag är nog inte den bästa dagen i mitt liv men det är inte det jag ska skriva om nu.

Tänkte istället skriva om att jag idag fick privilegiet att ha Ellen här :-) det är så kul å få ha nån annans barn "själv" eftersom man verkligen märker skillnaderna mellan dem (i detta fall ellen) och Matilda. Ellen var här eftersom hennes pappa skulle göra en massa ärenden å då var de roligare för henne å vara här å leka.

Hon kom vid 10 å stannade å åt lunch å åkte hem vid 12. Därimellan han vi fika en varsin mer, rita, läsa böcker och bygga med lego :-D det märktes att tjejerna saknat varandra nu när Ellen haft sommarlov från dagis.


"Leker att de äter majs"


"Merpaus"



"Underbaraste Ellen"

Jag som tyckte tildans foppisar var små :-D 


middagsdags!

2008-06-23

Vecka 10


Ja nu är jag i vecka 10 (9+1) och såhär skriver FL:

Vecka 10 - 22 jun - 28 jun 2008

Kroppen:
 Nu är det vanligt med första besöket på mödravårdscentralen (MVC). Barnmorskan kommer vara ert stöd genom hela graviditeten, ni kommer få berätta lite om er själva; vad ni har för förväntningar, önskemål, eller farhågor. Allmänna saker diskuteras och sådant som kan ha betydelse för graviditeten, t.ex eventuella mediciner, sjukdomar eller hur det har varit under tidigare graviditeter och förlossningar. Det är viktigt att mötet med barnmorskan känns bra, annars har man rätt att byta till en annan som man trivs med.
Vid inskrivningen tar man ett blodprov i armen som används för att kunna bestämma blodgrupp, * Rhesus-faktorn (Rh), röda hund, syfilis, HIV och Klamydia. Det tas rutinmässigt så det spelar ingen roll om man nyligen har tagit provet.
Rh-bestämning: 15% av alla människor saknar Rhesus-faktorn och kallas därmed Resus-negativa. Om kvinnan är Rh-negativ och mannen Rh-positiv kan barnet bli Rh-positivt vilket kan leda till att kvinnan bildar antikroppar mot Rh-faktorn till nästa graviditet. Nästa barn kan då drabbas av gulsot, efter förlossningen ger man därför kvinnan en spruta med anti-D, ett äggviteämne som skyddar barnet vid en ny graviditet.

Fostret: Nu är embryoperioden är över. Moderkakan gör sig redo att ta över näringstillförseln. Det tar dock ett par veckor för moderkakan att mogna innan den kan överta gulkroppens funktion. Fingrar och tår är helt åtskilda och smaklökarna börjar bildas. Nu kan man skymta början till alla 20 mjölktänderna. Äggstockarna eller testiklarna är utvecklade. Rörelserna är kraftigare och fostret börjar kunna ändra läge i livmodern. Den lilla svansen har försvunnit och huvudet får alltmer mänskliga drag. Fostret har ett ansikte med spädbarns-profil. Hög rundad panna, liten uppnäsa och en mer markerad haka.


Det händer inte så mycket den här veckan, å jag kommer ju inte fota magbild varje vecka redan så här tidigt, även om magen redan putar myyyycket mer än förra graviditeten ;-)

Illamåendet är tillbaka, slapp det under sjukdomen förra veckan men nu mår jag lika illa igen, var verkligen tvungen å TVINGA i mig lunch idag för jag var såå hungrig men hade kväljningar med varenda tugga.

Å så har jag blivit suuugen på en grej å det är SAMMA sak som förra graviditeten :-O jordnötter!!! Är jätesugen på jordnötter hela tiden, men man kan ju få sug efter värre grejer som murbruk, öl, lukta på bensin eller andra mer eller mindre skadliga saker. När jag var gravid med Matidla så var jordnötter med mjölk det jag hade med mig när vi var på fest :-D eller om jag i övrigt lyxade till det lite ;-) får se om även mjölken kommer intågande denna gången men än så länge så är det bara jordnötterna.

Ni kan ju få se en bild på mitt + istället för er som inte sett det:



Där ser ni att det var svagt :-) men jag fick det ju bekräftat på MVC.

2008-06-22

Midsommarafton i bilder


Ja jag orkar inte skriva en uppsats om allt vi gjorde nu, kanske senare men ni kan få se lite foton iaf så kan ni ju tolka själv vad vi gjorde:


Faster Juddan, Tilda och Juddans svåger Simon :-D åker traktor och vagn på väg till Bastun och lite midsommar firande


Tuffingen väntar på alla oss andra segisar. Ser ni att hon har tuppar på tröjan, det är hon väldigt stolt över.



Dansar runt stången:


En underbart vacker gravid kvinna men jag ska inte visa för många foton av dessa då Pylle nog själv vill visa magbilder :-D


Sen åt vi ;-)


Å på sluttampen spelade vi kubb. Här ser vi Lunchman, Fredrik, Luva och Simon.



Kommer nog fler foton sen åxå :-) men endel behöver verkligen PS:as å jag orkar inte göra de med alla nu.


Nu varkanr tildan så vi ska gå ut å gå lite.

2008-06-20

Glad midsommar


Vill passa på å önska alla en glad midsommar också, vet inte om de blir nå mer dator för mig idag :-D



Matilda för ett år sedan :-)

2008-06-17

Vecka 9


Ja jag har ju hunnit in i vecka 9 nu tom :-) känns fortfarande pluttit men idag var jag ju på Inskrivning på MVCså nu känns allt mycket mer verkligt och som att de verkligen satt igång :-D


"Vecka 9 - 15 jun - 21 jun 2008

Kroppen:
 Tandköttet blir uppmjukat och kan därför bli mer lättblödande, var därför extra noga med tandborstningen. Olika graviditetshormoner påverkar dig, man kan fortfarande känna sig trött och illamående, men det brukar gå över om några veckor.

Embryot: Embryot är nu cirka 3 cm och fötterna är ca 2 mm stora. Halsen tar form och käkarna är färdigutvecklade. Munhåla och näsa förenas, öron och näsa kan nu ses och ansiktet börjar totalt sett få mänskliga drag. Känseln utvecklas och embryot kan redan nu få hicka ibland.

Egna anteckningar/bild:
17/6 - Inskrivning på MVC 13:00
Allt såg jättebra ut.
HB: 125
Blodtryck: 99/63 (lite i lägsta laget men sån är jag)
Glukos: 5,2
Äggvita i urinen: 0


Å så har jag lyxat till det med graviditetens första magbild om än på en inte så stor gravidmage ;-) men de är faktsikt så att de redan nu börjar synas å de känns tidigt :-O men de ska ju vara tidigare med andra barnet sägs de så.




Var å friserade mig idag åxå som ni serp å bilden :-D "kort, kort kort i kort kort" :-p ida gör alltid så bra frisyrer på mig :-D


Nu ska jag laga middag så ni får nöja er med denna uppdatering :-D

//Hanna

2008-06-09

Vecka 8


Ja jag har ju faktiskt utlovat lite mera om graviditeten åxå så jag kan ju berätta att jag är i vecka 8 nu, gick in i vecka 8 igår så det är alltså söndagar det byter dag på för min del. Har lagt till en räknare här på bloggen till höger en bit ner där ser ni hur många dagar som är kvar ;-)

Så här skriver Familjeliv.se om vecka 8:

Vecka 8 - 8 jun - 14 jun 2008
Kroppen: Det är bra att äta lite och ofta, magens matsmältning är långsammare
än förut och ger ofta upphov till gaser och att man känner sig uppsvälld eller obehagligt mätt.

Embryot: Embryot är nu omkring 25 mm, fingrar och tår kan ses tydligt men är fortfarande täckta med simhud. Överläppen skapas samt nästippen. Hjärtkonstruktionen är nu utvecklad och slår med 150 slag i minuten, dvs dubbelt så fort som hon en vuxen.


Tänk att det är en liiiiten bebis som bara är 2,5cm lång :-) men som redan har små händer med fingrar på och ett hjärta som pickar på.


Idag fick Matilda gå till dagis med en "Storasyster" t-shirt på sig :-) så nu vet fröknarna åxå :-D




Och så över till lite foton, först ut Fredrik och Matilda busar i vattnet:



M äter päron


Ester kastar badboll




Nu måste jag vila, har haft ont i magen och mått illa hela kvällen så jag tror mitt lilla pyre säger till mamma att vila lite mera å inte stressa så mycket.

Kramar//Hanna

2008-06-08

Layouter


Ja jag kan ju visa er ett par layouer :-D den första har jag gjort till webmaran på scrapaddicted, det enda bidraget jag gjort för de har varit alldeles för fint väder för å sitta å scrappa men denna gjorde jag igår kväll när jag var ensam hemma.
Har länge tänkt göra en LO med denna titel och nu när Lilys skiss var så fin och jag kom å tänka på detta papper eftersom hon hade ne kvist med på sin skiss.

"Visst finns mirakel"

Min lilla sötis för ett år sen snart. Denna förstoring har ju fått lega länge i fotolådan men nu passade den så ra till titel och papper. LO.n glittrar jättemycket då det är glitteri pappret och så har jag glittrat alla bokstäver och så har jag satt blingstenar på grenarna m.m.


Den andra var till lördagsskissen på scraputmaningens blogg:

"Gudden"


Gudden sa tildan istället för gubben i vintras till alla snögubbar. Här är vinterns första snögubbe.


Blä nu mår jag illa som en tok för det drar in nån jättekonstig lukt här som är en blandning av grisbajs och bränt och syren. I vanliga fall luktar ju syren gott men nu gör den bara att lukten blir ännu mer kompakt :-( å jag som ändå mår illa :-( hoppas sambon kommer så vi får äta middag snart för det är ju det bästa mot illamåendet!


kramar

2008-06-07

Poolbad


Ja det är vad vi spenderar större delen avdagarna med känns de som, tildan i poolen å jag slöandes bredvid ;-) å jag har ju lovat foton på tildans pool :-D

Det är kuuul å bada


Springer runt runt å stänker


Sällskap i poolen, här ser ni hur rutchkanan går från lilla poolen till stora så att allt gräs tvättas av i den lilla poolen.



Grillning igårkväll, Ester och Tildan gungar på tvillinggunga:


Maria får testa på att ha tre barn:


Männen fick grilla:



Å så har vi ju haft premiärbadning ute i "sjön" eller vad man kan kalla de eftersom de är i ljusnan :-D

Tildan njuter:


Ester och Matilda: 


Ja det var lite nya foton, nu ska jag ut å njuta av vädret igen :-D



///Hanna

2008-06-05

4 Humlor


Ett snabbt inlägg med en LO till färgutmaningen på scraputmaningens blogg.

Matildas dagis heter Humlan, därav titeln på layouten:

"4 Humlor"

Idag var det sjukt varmt här (sköönt ändå) å imorrn skulle de tydligen bli ännu varmare :-o efter dagis idag bjöd jag hit Elin, Ester, Åsa och Ellen på Melon och poolbad :-) det var uppskattat av de tre små itne minst :-)

Ellen ville inte sluta bada och ester badade tills läpparna var blå :-) Är så nöjd med poolsystemet jag ordnat, det funkade så bra, ni kan kanske få se bild på det nån dag :-p


Kramar och godnatt///Hanna

2008-06-03

Kan inte hålla mig längre...


.... måste visa er denna LO nu, kan inte hålla på den nå längre:



"Våran lilla tjej ska bli Storasyster"
Ja det är sant :-) om allt går som det ska så kommer Matilda bli storasyster i Januari. Det är fortfarande väldigt tidigt (bara vecka 7) men vi kände inte för att vara lika hemliga denna gången så det är ju fortfarande väldigt riskabelt men jag tänker inte gå runt å hänga upp mig på det utan njuta av att vara gravid och lycklig istället.


Så nu kanske ni kommer lessna å min blogg ifall ni inte gillar graviduppdateringar :-) för de blir nog ett par sådana.

Endel av er har misstänkt detta så det kommer kanske inte som en chock men kanske någon bli överaskad iaf :-o 


Layouten: Jag hari nspirerats av Moma att ha röda blad bakom det trädet och hela LO:n kanske är lite "moma" i färger å så :-) Rubriken är dymo och Studio.

2008-06-02

Misslyckat


Jag hakade på förra veckans utmaning på SWEbloggen att scrappa med "misslyckade" foton. Kom direkt på att jag hade framkallat detta foto pga att det ändå såg lite coolt ut.

Å idag hade SWE bloggen äntligen möjlighet att uppdateras efter en bloggflytt å jag var med :-D tjohoo de är alltid lika kul å bli publicerad. Speciellt på SWE för den känns som så stooor :-)


"Full fart"


Papper från Kaiser och American crafts. Stjärnorna är utstansade med min nya fiiina cuttlebugg die. :-D


Å sen ahr jag varit å shoppat idag :-D världens finaste å sötaste verktygsväska! Jag har länge velat ha en sån väska men nu när jag väntat å väntat kom äntligen den nya "kollektionen" ;-) hihihi älskar de prickiga detaljerna, matchar perfekt med väskan jag har till enfärgade papper ;-)



Snart har jag mer scrapväskor än scrapsaker.....nä skoja bara men många väskor börjar de bli för de är ju sååååå fina :-D Dessutom matchar denna min rosa QK-tång å det är en viktig anledning att köpa den ;-)


Nu måste jag ätan ått håller på å hungrar ihjäl :-p nästan iaf.


///Hanna

2008-06-01

2 år


För 2 månader sen fyllde ju min lilla tjej 2 år och sånna kort som man "måste" ha med i albumet brukar de ta längst tid att få scrappade som födelsedagar, jular och andra högtider. men nu kan jag berätta att jag är klar :-D jag har dessutom gjort mer än 1 LO!! :-)

För ett tag sen fick ni ju se "2 ljus" som jag gjort och den ska vara i familjealbumet men jag har även gjort ett par andra som itne kan visas ännu och så denna som jag ska visa nu som är efter en skiss inne på scraputmaningen. Denna LO är 2års layouten till Matildas album så därför står lite vikt å längd å grejer med på den åxå.

"2 år"


En ganska enkel LO med papper och journalingruta från making memories, 2:an är stämplad med foamstamps och "år" är skrivet med bokstäver från KImemories som jag målat i den färg jag ville ha. I övrigt lite bling från Heidi Swapp, blandade garner och band, en klammer som var jättegammal så jag minns inte vart den är ifrån och en fotoankare som jag vann för längesen så den minns jag inte heller vad det är :-D

Under det översta kortet i överkant har jag satt ett Zickzackband så det blir lite som en scallop, det är en rolig detalj å speciellt för mig som samlade på mig mängder av sånna band när de var moderna, nu känns de inte lika roliga längre.


ja just de, ser ni att jag använt ljusrosa chalk :-D


Idag har vi haft 30 grader i skuggan ungefär så jag och tildan tog på morgonsidan vagnen upp till Elin och ester och så har vi varit där å brudarna har badat i Esters pool, vi har druckit massa vatten å pratat så helt plötsligt hade hela dagen gått :-) superskönt å trevligt.


Nu ska jag dega lite på soffan///Hanna
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...