2008-02-28

Scrapträff

Ikväll bär det av hem till Elin/Pylle för en scrapträff med henne å åsa/asali å maria å bitta åxå om vi har tur :-D Jag vet inte vad jag ska scrappa med ngt blir det förhoppningsvis, brukar hinna med 1/2 LO per gång vi scrappar :-D vi pratar mest :-p

Har scrappat några LO:s sen sist men de flesta av dem är till scraputmaningen så de kommer inom en snar framtid. Sen har jag gjort en LO till SWE som jag väntar med å visa åxå. Men en LO har jag gjort som inte är till ngt särsklit :-D en LO om julafton :-D sååå skönt att nästan vara klar med alla julfoton så det inte känns som ett måste. 

Jag har liftat en LO som Pylle gjort å som hon i sin tur liftade av någon inne på 2Peas.

"Julafton 2007"
image543

Bakgrundspappret är från My minds eye, likaså det röd/turkosa upptill. Det andra Röd/turkosa är ett cosmo cricket och det beiga lite rutiga är från Fancy Pants. Stor vit scallop, thickers - daiquiri, virkad blomma som min mamma virkat, svart stor brad från american crafts, chipboardram från lil davis och lite blandade band från resonable ribbons.


image544

Jag och min mamma, påbyltade efter en pimplingstur på Galvsjön.

2008-02-25

inspireras av CD-omslag

det var dagens utmaning på scraputmaningen det, där kan ni se vilket CD-omslag det var och här kommer min tolkning, valde att mest inspireras av färgerna och värmen men även delvis av upplägg m.m.

Min LO heter "1:a advent" och är ju såklart ett foto från just första advent när vi pyntade med ljusstakar så blev Matilda så förundrad och satt å tittade på "mamma lljjuuuus" som hon uttryckte de (mammas ljus).


image542

Fick äntligen använda det "embossade" pappret från "love, Elsie!" med små hus på, passade så bra till det hemtrevliga som jag tycker advent representerar. Jag sandpapprade på några hus för å få dem att framträda lite extra. Blommorna har min mamma å min bonusfarmor virkat åt mig :-D å ännuflera har jag på lager :-D Rubriken är målade chipboards som jag har 3Dlackat. 


Idag var ju tildan på dagis och jag hade ett par ordrar att packa m.m. sen hämtade jag henne vid 15:00 å gick å gungade en sväng, å sen blev det en tur till Elin å ester för lite kaffe å prat å lek. 



////Hanna

2008-02-24

Taklagsfest

Igår var det dags för taklagsfest för verkstaden som vi håller på å bygger ut. Alla som hjälpt till var bjudna, och respektive så klart så vi var ca 25 personer efter ett par bortfall pga nyfödd bebis, magsjuka och brist på barnvakt. 

Själv mådde jag inge vidare så jag satt mest å frös, orkade inte äta så mycket å gick å la mig vid 00:12. Men för de andra så var det verkligen en lyckad fest och sambon är väldigt nöjd, den sista for hem vid 03:50 och innan det hade det ätits god mat, tårta, drukits öl och vin, badats i badtunna och en massa pratandes såklart ;-) det var kul att det blev sån blandning på folk även om en stor del av fredriks släkt var med eftersom de är de som har byggt det mesta ;-) 

Pga min hängighet så knäpptes det inga kort MEN en tjej som var där fotograferade ltie så jag ska försöka komma över de korten för å ha i "byggnations fotoalbumet" så då kanske ni kan få se nått :-D 

Ni kan ju få se bygget iaf :-D 

image540

image541


Vi eller snarare gubbarna, hade hunnit få in port, dörr, isolerat väggar å tak så vi kudne ha festen i den nybygda verkstaden :-D mysigt blev det när allt kom omkring å jag hade donat ltie med levande ljus. 

Nu ska vi kolla på film.


////Hanna

2008-02-22

Foton

Ja det blev MÅNGA foton i onsdags när vi var på lekparken, var tvungen å skicka iväg på framkallning för vi har ju scrapträff om lite mindre än en vecka å då är de bra med lite nya foton :-D 

Gjorde om ganska många till svartvitt och sepia för det brukar jag vara dålig på  åkomma ihåg å det är ju så snyggt med sepiafoton. 

Här är ett fotot från i onsdags som blev jättefint i svartvitt:


image538


Nu ska jag å tildan åka så hon inte kommer försent till dagis :-) 


///Hanna

Acillez

Dagens utmaing på scraputmaningen är en "Salig blandning" alltså att man får några punkter som SKA vara med på LO:n å denna veckas var som följer:

¤ temat ska vara djur
¤ 3D-effekter, dvs måste finnas med upphöjda effekter
¤ något av filt
¤ textremsor
För mig var det superbra med en utmaning där temat skulle vara djur eftersom jag har en söt kisse som allt för sällan får vara med på mina layouter och eftersom jag hade ett kort på honom som jag tycker jättemycket om som jag har framkallat i förstoring. Det är en hankatt som heter Acillez men han fick en rosa LO denna gången :-D passade bäst till fotot tycker jag ;-)


"Smyger i buskarna"

image539

Papprena är från Basic greys serie "Infuse", rubriken är skriven med två olika Thickersalfabeten från American crafts (Daquiri och champagne), filtband från Queen&co, journalingen är stämplad med magnetstämplarna "Evolution". Å Ugglan är en rub-on från october afternoon.


Idag fyller Tildans farmor år GRATTIS Carina! Vi har varit där hela eftermiddagen å kvällen och ätit smörgåstårta och vanlig tårta. Å imorrn är det dags för taklagsfest här hemma för den nya verkstaden som vi håller på å bygger :-D kuuul. 


///Hanna

2008-02-20

Ledig lekdag

Idag var Matilda ledig från dagis precis som alla andra onsdagar, men det som var speciellt denna onsdag var att Ellen åxå var ledig och jag och åsa bestämde träff på lekparken på Långnäs. Vi hade med oss fika, kameror och två glada barn som var sugen på att åka kana.

Vi träffades vid 09:30 och var där i två timmar, vädret var underbart, solen sken och luften var frisk men inte kall. Matilda ville hellst gunga på gungorna eftersom det är ganska nyligen hon har börjat gunga utan att bli rädd, men ellen åkte hellst rutschkana å var så nöjd att hon kunde göra det helt själv utan hjälp att ta sig upp eller ngn som tog emot. Fast kul var det ju när jag tog emot :-D "Hanna, hanna".

Vi fotade massor, fikade kaffe, chokladbollar och saft. Sen åkte jag linbana åxå :-D den är ju för de "stora barnen" så då måste ju jag åka lite :-D å då vart åsa mest "sur" över att hon plockat ner kameran redan ;-)


image531

image532






Nu sover Matilda som en stock efter allt lekande och jag är åxå ganska slö men ska ta å scrappa ltie snart, på eftermiddagen ska jag å tildan åka på Dollar store å handla massa saker inför lördagens "taklagsfest" :-D


///Hanna

2008-02-18

Skissecup

deltar i en skissecup på ett norskt forum som ska pågå i nästan ett år, första etappen är avklarad nu och jag kom inte till "delfinal" men det är ju itne så kontigt när det är flera hundra bidrag :-D jag som älskar att jobba efter skiss hoppade på detta på engång för å få lite extra inspiration. 

Man får göra hur många bidrag man vill och det är två olika skisser varje månad. I denna första deltävling gjorde jag en LO efter den första skissen, Min LO heter "Stora och små" och det är ett foto på Matilda och fredriks fötter:

image529

Älskar dessa papper från My minds eye. Det prickiga finns i scrapbookbutiken, även bokstäverna i rubriken och blommorna är därifrån. Datumet är stämplat med Magnetstämplar, och det alfabetet heter Evolution och finns även det i butiken.




///Hanna

Kittävling

Ja det har nog inte gått många förbi att det är en stor kittävling inne på stellas just nu. Å även jag köpte mig 2 kit nu i januari, ett American crafts och ett med jordnära färger. 

Jag blev väldigt nöjd med båda kiten, i AC-kitet var det helt underbara papper men lite sämre dekos å i det andra så var det helt okej papper och några var t.o.m superfina så att använda två var inget problem. Dessutom var det thickers som alfabete i det ena, bruna leg warmers för att vara exakt.

Igår och idag har jag scrappat på en LO från det jordnära kitet och blev supernöjd så den har jag skickat in, är inne på min andra LO med AC-kitet för jag vill vänta med å skicka in tills jag vet vilken jag är mest nöjd med :-D som sagt så älskade jag papprena i det kitet så det kan kanske bli fler åxå :-o

Här är min LO från det jordnära kitet, "Äntligen sommar"

image530

Jag har använt 3 mönstrade från kitet och 7 olika dekos (2 blommor, silver hänge, alfabete, Postcard, band och journalingruta). Det ena mörkbruna är alltså ett mönstrat och den vita cardstocken var åxå med i kitet. 

Den dolda journalingen handlar om hur skönt det är när det äntlgien är sommar med allt som man kan göra, hur man slipper bylta på massa kläder å hur man kan bada, sola å äta glass :-D 


///Hanna

2008-02-17

Kärleken

Ibland så glömmer jag hur mycket jag egentligen älskar min matilda, när hon trotsar, skriker, vägrar äta och biter sig själv i händerna då glömmer jag så lätt exakt hur mycket jag älskar henne men så kommer hon krypandes upp i min famn, klappar mig på kinden å säger , "Mamma näll, mamma len" (mamma är snäll å mamma är len) Eller så slickar hon mig på kinden med sin lilla varma tunga å säger "Mamma god

Igår var hon sådär underbar å go hela dagen, vi lekte, gosade å åt tårta :-D Men så surfade jag runt i alla olika bloggar som jag brukar läsa dagligen och fastnade i min mors blogg som ahde 3 nya inlägg t.o.m sen jag läste sist (igår) 

Ett helt inlägg om mig och mitt liv fanns att läsa och tårarna rann efter mina kinder, både av att uppmärksammas på det viset i hennes blogg men även om de minnen som fanns att läsa, både roliga, sorgliga och fina. 

Där fanns även ett foto som jag aldrig sett tidigare, ett foto på mig och matilda, matidla är 1 vecka gammal, jag hade det enromt jobbigt då så jag missade att njuta då i stunden å det sörjer jag så mycket nu, minns knappt dessa dagar de första 3 veckorna för då ville jag bara ligga under täcket å aldrig mer kliva upp. Men när jag ser detta foto så blir jag glad för jag ser ju att jag gav matilda kärlek å värme och att jag älskade henne även fast jag själv inte såg, kände och förstod någonting.

image528

Jag hade vräkt i mig 200gram choklad kvällen innan för att döva det mesta, därav matildas alla hormonprickar. Jag är nyduschad men har inte ens borstat håret, har på mig min morgonrock men jag älskar detta foto iaf, nu idag!

2008-02-15

Sy sy sy

En utmaning på scraputmaningens blogg att man skulle sy på sin LO. När jag fick reda på denna utmaning så kände jag ju på engång att jaa de gör ju jag typ jämt ;-) så jag tänkte att då ska jag ta å sy både med maskin och förhand öfr att de ska vara lite "mer" än vad jag gör ofta. 

Fotot är från i somras hemma hos tildans morfar och hon står på en trehjuling å kollar på katten som klättrat upp på utbygnadens tak. 

"The most beautiful girl in the world"
image525


Alla tre mönstrade papper är från Rusty Pickles choclate kisses-serie. Det bruna och det ljusrosa är baksidor av två av papprena. Sen har jag använt ett vitt cardstock. 
Rubriken är skriven med AC - Thickers - giggles - ljusrosa och de mindre orden i rubriken är stämplade med magnetstämpel och alfabetet "evolution"
Scrappers floss - brun



///Hanna

2008-02-13

Jag om 10år

En utmaning som är med på Scraputmaningens blogg idag, att scrappa en LO på temat "Jag om 10år" jag valde att scrappa om hur jag TROR mitt liv ser ut om 10år, inte vad jag hoppas på för då skulle jag ju vara miljonär å resa en massa, utan jag tror och vet att det är så här:

"Jag om 10år"
image524

Prickigt och randigt papper från October afternoon, rutigt är baksidan av "Sassafras Lass- Owl Pals - Enchanted forest". "Jag" är skrivet med American crafts - filt thickers - Leg warmers bruna. Sen är det dymoremsor, ett par olika journalinglappar, en från Jenny Bowlin och en från 7gypsies tror jag. 

På rubriken har jag haft på 3D-lack, det är ju stora passionen just nu som används överallt där man kan använda det :-D 

Å jag har ju använt en öljett åxå, det är inte ofta jag använder dem nu mera, kanske blir modernt igen snart ;-) men nu använde jag en som ringen ovanför Å:et.kramar///Hanna

2008-02-12

"friska"

Ja nu är vi typ friska äntligen här hemma :-D tildan blev hemma 1 hel vecka från dagis så hon har verkligen klättrat på väggarna å tröttat ut sin mor som åxå haft feber. 

Igår var tildan superpigg MEN då var dagis stängt så idag är första dagen för henne efter sjukdomen å hon var helt uppspelt imorse efter att jag berättat att IDAG skulle hon äntligen få leka med kompisarna igen. 

På grund av sjukdom låg jag lite efter med ordrar och med allt annat jobb såp jag har stretat på med det hela dagen och i helgen så var jagi nte precis ledig att scrappa heller för momsredovisningen för DECEMBER skulle ju göras, blääää.


Igårkväll hade vi scrapträff här hemma och då gjorde jag två halvklara LO:s som ni kommer få se nå tag när de är helklara. Men 1 LO kan jag iaf visa som är efter förra veckans SWEskiss, testade för första gången att sy fast ett band på LO:n så det blev veckat å dessutom gjorde jag det i cirkel :-D superkul å det blev verkligen läckert.

"Tomtepuss"
image523

foto: Elin/Pylle

Det är en salig blandning papper, det prickiga i grunden är ett DaisyD - Valentine och från DaisyD är även det röda med blommor på. det rivna pappret är en bit av ett Basic grey- infuse, det röda å det bruna är två sidor av ett My minds eye papper, tror det är ett bliss eller ett Bella. Band från Åhlens, thickers från American Crafts, chipboardram från Lil davis. m.m.


//Hanna

2008-02-07

Vi inspirerar med lite alla hjärtans dag kort inne på scraputmaningen idag. Det är kärleksvecka på bloggen och en stor kärlekstävling med ett fint pris i potten är igång, kolla mer i detta inlägg om du vill vara med å tävla!

Jag skapade tre kärlekskort till bloggen, ett utan stämpelmotiv, ett med en av de nya hänglarna på och ett med en stämpel som jag fått i en RAK så jag vet inte vad det är för märke, stämplarna är målade med ProMarkers:

"Kram"
image519

"Puss"
image520

"Kärlek, från mig till dig"
image521


Tilda är fortfarande förkyld, hon verkar mycket bättre på förmiddagarna men sen på kvällen så går febern upp så vi blir hemma imorrn åxå å sen är det ju helg, å på måndag är dagis stängt för planeringsdag så på tisdag hoppas jag att Tildan kan gå igen å leka av sig lite för nu klättrar hon snart på väggarna.


image522

Tildan på väg hem från dagis i måndags,
sista dagen hon var där innan hon blev förkyld.


///Hanna

2008-02-06

Sjukling

Är hemma å vabar, tilda har feber å är snorig. Hon hade 39,3grader i måndagskväll å igårkväll hade hon40,0grader å nu på mårongen hade hon 38grader för på mornarna är det ju mycket mindre hela tiden.  

Försöker få henne att titta nå på nån film eller barnprogram men det är INTE tildans grej, hon ska "DiXa" (Diska) och så ska hon gå UT UT UT med "Lååååålen" eller så ska det dansas elelr så ska det byggas lego. SÅ det är väl bra attt det inte är ett Tv-barn som man får sparka på för att få att gå ut men just när hon är sjuk å gnällig så skullle de ju va skönt å få sitta i soffan å ta de lungt.

Nu ville hon sluta Dixa så nu håller hon på med sin klosshink. 

Räddningen är ändå när grannen Clas är ute med lastmaskinen å plogar eller flyttar grushögar för då kan hon stå i fönstret hur länge som hellst. 

image518

Tildan Dixar, hade ingen bättre bild.



ÅÅÅ vad jag längtar till september nu, då blir det nog Spanien :-D 


///Hanna

2008-02-03

mina nya hänglar

ååå det var verkligen fina hänglar denna gången i klubbpaketet :-D för er som inte är lika nergrävd i detta träsk som jag så är "hänglar" ett märke på motivstämplar som jag färglägger med antingen distresser (som på dessa kort) eller med ProMarkers. DIstresserna blir finare på sånna här fina motiv men det är svårare å tar längre tid.

Dessa kort gjorde jag å laddade upp på en utmaning på VirtualCropen på¨the scrapbook nook som pågår denna helg:

Det här är två av mina tre favoritmotiv i det senaste hänglar paketet:
image515

image516


"Tagen" på det översta kortet är från ett par Jeans som jag har chalkat med dark brown å sen häftat fast med häftklamrar. 


//Hanna

2008-02-02

6*12 skiss

Ja det är en 6*12skiss som veckans skiss inne på scraputmaningen så jag tog tag i mitt resealbum som jag gör i 6*12, å eftrsom jag ligger så hemskt efter med dessa bilder så gjorde jag två tolkningar av skissen. En om utsikten från capri och en om när fredrik badar i medelhavet.


Älskar detta foto från capri ser nästan ut som ett vykort och observera örnen (eller vad det är) som jag fångat på bild :-D BLev nöjd med avfotograferingen av denna LO åxå för det syns ju tom att jag har haft 3D-lack på rubriken

image505.


och på denna ville jag ha med 5 foton :-o det är inte lätt på en 6*12 så det fick bli så här:

image506


Så då har jag gjort 4 LO:s till 6*12-albumet hihi



//Hanna

Snögubbar


idag på morgonen gick vi upp till Pylle med famiöj för å ta en promenad så ester och Matilda kunde få åka bob. Elin/Pylle och ester hängde på och vi gick en bit men sen skulle matilda bara sitta i diket och kasta snö och ester skulle springa runt å äta snö så då gick vi tillbaka hem till Elin, Ester och Pär.

På förmiddagen emdans elin klädde på ester så lekte jag matilda och fredrik ute på deras gräsmatta å bygde en snögubbe, kolla va fin den va:

image507


När vi kom tillbaka från promenaden så kom även Pär och gjorde oss sällskap å då skulle de byggas större snögubbe :-D säkert för å bräcka min ;-)

image508


Sen blev de lite kaffe för å värma oss för de öste ner snö så vi blev genomsura allihopa.




En underbar dag med massa snö, trevligt sällskap och glada barnarop (å lite trots åxå) Ester åt snö, tildan trotsade, Pär drog rör, Fredrik rullade stora snöbollar, Elin gjorde snöängel och jag fotograferade ;-)

Senare på kvällen bjöd svärmor på stek, sås, klyftpotatis och gröna bönor :-p smask.


//Hanna

2008-02-01

Besök

Igår kom Maria och Savannah på besök eller som Matilda kallar henne "Bäsen Banna" (bäbisen savannah). Vi fick prata av oss lite å jag tog å testade kameran på savannah lite :-D å på Maria åxå men det var mest i smyg ;-)

Lik pappa? jag?
image500

Det här koretet är så fint på Maria och Savannah
image501


Tilda är gooo, Savannah undrar nog mest vad hon håller på med
image502

Peka på ögat
image504

"OOO akta bäsens öga Tildan" "Försiktigt!!!!"  ni hör mig va ;-)



///Hanna
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...